c

   
   
 
 
Home
Cine sunt:
I am:
Ik ben:
.
Contact
.
Tips & trips
.
Facebook
.
Guestbook

 

 Fermieri din Olanda  au sosit in Romania

Pe data de 28 iunie un grup de 36   de fermieri din Olanda  a sosit la Bucuresti pentru a vizita tara noastra. Am avut onoarea si placerea sa preiau grupul de la Liberty International Romania  si sa le arat cele mai frumoase locuri din tara intr-un timp surt. Dupa o cina la Carul cu Bere la Bucuresti, unde s-au simtit extraordinar  am pornit la drum prin Transilvania.  Primul popas a fost la Castelul Peles Sinaia, rezidenta de vara a primului Rege al Romaniei Carol I. 
Vizita la Muzeul Astra, muzeu Civilizatiei Populare si traditionale cu cei 96 de hectare este ceva mai mare ca muzeul satului din Bucuresti si la fel mai mic ca ceea din Olanda, care are numai 44 ha.  
Papa Niko nu si-a uitata acasa klompii olandezi, cu care a calatorit 1500 km in 8 zile. 
O vizita de neuitat la DN AGRAR GARBOVA

Acest  fermier din Olanda, Dl Jan de Boer  si-a vazut visul cu ochii aici in Romania. Pentru el Paradisul este aici in Romnaia, unde in 2010 a inceput activitatea cu o ferma de vaci care numai aici la Agrar Apold numara 2000 de capete. Proiectul a fost finantat FADR  . Si nu vrea sa se opreasca aici. Acum conduce deja 16 ferme aici in Romania a grupului AGRAR in diferite judete din Transilvania si 2 in Germania. 

Povestea lui este incredibila dar adevarata. Daca vrei poti ! Avem tot ce ne trebuie aici, pamant suficient care asteapta nu numai investitori straini, cu tehnologii moderne dar si romani capabili si harnici care pretuiesc acest pamant mostenit de stramosii nostrii si unde putem creste vaci si oi , cai si unde putem cultiva pamantul ca sa nu mai importam legume si fructe din afara. 
La cascada Urlatoare 3 km departare de Valea Zimbrilor fermierii olandezi aua avut ocazia  sa guste de aproape paradisul romanesc. Pentru ei acest turneu a insemnat inrtoarcerea in timp cam 100 de an. Au vazut cum taranii nostrii se "descurca" si ei cum pot, cresc si ei vaci pe langa drum, lasand liber sa pasca. 
Laptele din Romania se vinde de catre producatori la fabrici de prelucrarea laptelui.
Danone de ex. cu numai de 1,5 Ron/litru. Cea mai profitabila afacere pentru tarani sau fermieri  este automatul de lapte unde taranii, producatorii, intreprinzatoarii mici sau mari vand laptele cu 3,5 Ron/litru, dar atentie. Penrtru a inchiria 5m2 undeva la o piata de ex, in Bucuresti proprietarii, platesc 1500 Eur/ luna.
De aceea cea mai renatbila afacere este cresterea viteiilor pentru carne
Vizita la Delta din Carpati Doripesco sta deja pe pagina de facebook a intreprinderii din Halchiu unde am vizitat mica fabrica si am gustat si prearatele proaspete ambalate aici. Pacat ca nu puteam sa luam cu noi tot, atat de bune au fost. Olandezii au fost profund impresionati de tot ce au vazut ca se poate face aici de cei harnici si gospodari ai locului.  (Facebook)

Vizita la Valea  Zimbrilor din Vama Buzaului , cea mai noua rezervatie naturala cu 22 de zinbri Din Romania le-a placut mult fermierilor care iubesc natura si animalele. 

La Cascada Urlatoare , o minune hidro geografica a zonei. 
Vizita la Castelul Rasnov cu trenuletul. 
8 zile sunt prea putine de avedea tot ce are de oferit Romania .
Turul nostru s-a incheiat la Restaurantul Pescarus din Parcul Herastrau din Bucuresti unde de fiecare data cand ma duc cu olandezi ne intampina un grup de dansatori in port popular , dans si voie buna unde olandezii s-au ridicat toti , si cei de peste 80 de ani sa danseze impreuna cu mine.  "Perla aveti o tara minunata". "Aveti grija de ea"!!!
   
Powered by WebWijs